. »

Thursday, August 1, 2013

Resepi Biskut Kastard Mudah!

Semua mudah.. rugi tak buat tau.. ok, resepi ni dah lama CH nak share,tp tak berkesempatan utk menaip, jadi sekarang ni baru sempat nak share.. 
itu dia biskut kastard CH ^^


Bahan-bahannya

Tepung gandum 2 cawan
Tepung kastard  1 cawan 
Marjerin setengah cawan
Gula halus setengah cawan
Telur 2 biji (ambil kuningnya sahaja)

Hiasan : Coklat Rice


Cara-caranya:


Putar telur  dan gula hingga sebati. Kemudian masukkan majerin dan putarkan.

Masukkan tepung gandum dan tepung kastard diulikan sehingga menjadi doh. 

ini contoh acuan dahlia..

Bentukkan doh dengan menggunakan acuan dahlia.. 


dalam proses..

sapukan biskut tadi dengan kuning telur, selepas itu taburkan coklat rice, nak tabur yg warna warni pun boleh, badam pun boleh, apa2 jer y sahabat2 suka.. dan bolehlah bakar  selama 15 minit.
Dan siap utk dihidangkan !

Selamat mencuba.. dan selamat mencari lailatulqadar..


Wasalam sayang..^^
.........................................................................................................................................................

7 comments:

Unknown said...

comelnye biskut.. :) boleh try ni.. thanks

Cahaya Hidupku said...

selamat mencuba! ^^

OKje said...

Mesti lebih kurang semperit jekan CH?

Cahaya Hidupku said...

a'a lebih kurang jer.. ^^

Unknown said...

Berapa darjah salsius kita nak gunakan untuk membakar

Unknown said...

Berapa darjah salsius kita nak gunakan untuk membakar

Naifa said...

Brpa suhu ye pakai, sy pkai suhu 160 darjah, hangit๐Ÿคฃ

Powered By Blogger
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...